Η Ομάδα

Η Μαριάννα Χρυσικάκου είναι επικεφαλής της πλατφόρμας ευζωίας Wellday– Live Longevity. Αξιοποιώντας τη γνώση της στους τομείς της Άσκησης, Διατροφής και Θεραπευτικής συνεργάζεται καθημερινά με ανθρώπους αλλά και φορείς που επιθυμούν να προασπίσουν έναν υγιές και φυσικό πρότυπο ζωής στην πράξη. Έχει σπουδάσει Αθλητικό & Ολυμπιακό Μάρκετινγκ υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και συμμετέχει σε εταιρικά projects κοινωνικής ευαισθητοποίησης που αφορούν την προάσπιση της γενικής υγείας. Έχει λάβει ακαδημαϊκή και επαγγελματική πιστοποίηση από τους ακόλουθους φορείς:

MSc Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
MA U
niversite Claude Bernard de Lyon I France,
Kushi Institute of Europe, Amsterdam
Macrobiotic Institute of Portugal, Lisbon
Sivananda Yoga Vedanta India, Agra

Διδάσκει Θεραπευτική Υγείας & Ευζωίας στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής όπου έχει πρόσφατα ξεκινήσει την κατάρτιση της στον Ελληνικό Βελονισμό και Μακροβιοτική στο ΙΕΚ Μορφή στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ παράλληλα συντονίζει δημόσια εργαστήρια και σεμινάρια με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας & ευζωίας.

Η Εύα Σιακφά ασκεί την Παραδοσιακή Κινεζικη Ιατρική μέσω του βελονισμου της ρεφλεξολογιας και της βοτανοθεραπειας. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και μέλος της ομάδας των διδασκόντων σε αυτή. Τα θεραπευτικά της εργαλεία συμπληρώνονται απο ενεργειακές προσεγγίσεις ( master reiki teacher- aura soma practitioner-shamanic techniques ).

Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε ασκώντας τα στην Λαογραφική Εταιρεία και στον Οργανισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Εικαστικών Καλλιτεχνών (ΟΣΔΕΕΤΕ)  για πάνω από 20 χρόνια.

Από το 1994 και μετά, έρχεται σε επαφή με μια σειρά εναλλακτικές προσεγγίσεις και δρόμους αυτογνωσίας και μυείται στο Ρέικι ( είναι Master Reiki Teacher), στην Εξισορρόπηση του Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου (EMF), σε όλα τα επίπεδα Συμβούλου της χρωμοθεραπείας της Aura Soma, στην θεραπεία της Επανασύνδεσης ( Reconnection & Reconnective Healing) του Dr. Eric Pearl και σε μια σειρά από σαμανικές  πρακτικές.

Το 2005 ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και μέχρι το 2008 που ολοκληρώνει το κύκλο σπουδών που αφορά στο «Πτυχίο Θεραπευτού» που έχει θεσπίσει η Ακαδημία, παρακολουθεί τα μαθήματα της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Βελονισμού, της Κινέζικης και Δυτικής Βοτανοθεραπείας, των Ιατρικών και της Διάγνωσης, της Διατροφής, του I Ching, του Χρωμοβελονισμού και του Thai Yoga Massage, ενώ ήδη από το 2007 ασκεί την θεραπευτική τέχνη σε δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και ολοκληρώνει στην Ακαδημία τους κύκλους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας και πραγματοποιεί μόνη της, με ομάδες συναδέλφων, ή και εκπροσωπώντας την Ακαδημία σε μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, παρουσιάσεις και σεμινάρια, με θέματα που αφορούν στη θεραπεία και την ολιστική της προσέγγιση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο Κρήτης). Δίδαξε στην Κύπρο το μάθημα της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και επίσης καθοδήγησε βιωματικά σεμινάρια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Από το 2010 γίνεται μέλος των διδασκόντων στην Ακαδημία, έχοντας σταδιακά μαθήματα στα τμήματα των Κινέζικων Βοτάνων, του Κινέζικου Βελονισμού, της Βασικής Θεωρίας της ΠΚΙ και της Ρεφλεξολογίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συντονίζει και διδάσκει τις τάξεις της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (βελονισμός-βότανα), με βάση το πρόγραμμα της Ακαδημίας, στο ΙΕΚ Μορφή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τις νεανικές της αναζητήσεις- αυτές της συμμετοχής της σε μουσικά σχήματα αλλά και τις σπουδές σε κιθάρα, πιάνο και αρμονία- με την έμφυτη ροπή της προς τη θεραπεία. Στο ταξίδι αυτό πραγματώνεται η βαθιά της πεποίθηση πως η Μουσική- η Τέχνη γενικότερα- και η Θεραπεία συναντιούνται, αποτελούν (όπως και η Αστρολογία μας πληροφορεί), έναν άξονα, αφήνοντας ολάνοιχτο το πεδίο για πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και ουσιαστικές πρακτικές εφαρμογές.

 

Η Λένα Ζάμπογλου επιχειρεί εδώ και μια δεκαετία στο χώρο της φρέσκων ζυμαρικών ως συνδιοκτήτρια της εταιρείας Alfresco. Το 2010 ξεκίνησε την κατάρτιση της στη Μακροβιοτική Διατροφή από το Kushi Institute of Europe στο Βέλγιο και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εισηγητών του Simon Brown στην Αθήνα. Είναι υπεύθυνη του τομέα Μακροβιοτικής Διατροφής & Μαγειρικής της πλατφόρμας και καθοδηγεί τάξεις μαγειρικής και εργαστήρια που σχετίζονται με τη θεραπευτική επίδραση της τροφής για το ευρύ κοινό. Έχει εκπαιδευτεί επισταμένα στο Θεραπευτικό σύστημα Pranic Healing & Arhatic Yoga του Master Choa Kok Sui και στο σύστημα μελέτης και θεραπευτικής εφαρμογής Μεσημβρινοί & Τσάκρας του Diego Sanchez ενώ συμμετέχει και στο πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών θεραπευτών από απόσταση (Energy Distance Healing).