Αποτοξινωτική Σούπα με Umeboshi και Λευκό Μίσο

Υλικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 2 λευκές γλυκοπατάτες
  • 1 γογγύλι
  • λευκό miso
  • πίκλα βερίκοκου umeboshi ψιλοκομμένο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο nori ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι

Προπαρασκευή

• Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μεγάλα ισομεγέθη κομμάτια.
• Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 1’-2’.
• Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να να σκεπαστούν τα λαχανικά.
• Βράζουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Λιώνουμε τα λαχανικά με ραβδο-μπλέντερ, η σούπα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
• Παίρνουμε λίγη από τη σούπα σ ‘ ένα μπολ με λίγο λευκό miso ανακατεύοντας καλά ώστε να διαλυθεί (υπολογίζουμε ½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε μερίδα σούπας)
• Ρίχνουμε πάλι τη σούπα του μπολ με το miso στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
• Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με λίγο umeboshi, nori και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή επιτυχία