Σούπα με καρότο, μανταρίνι & τζίντζερ

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τονωτική σούπα με επίδραση στα Όργανα του Μετάλλου δηλαδή τον Πνεύμονα & το Παχύ Έντερο, που κυβερνάται από την εποχική ενέργεια του Φθινοπώρου. Η καθοδική διατροφική ενέργεια που παράγουν οι ρίζες όπως το καρότο, σε συνδυασμό με την πικάντικη επίγευση του τζίνζερ και το ξύπνημα της οσφρητικής λειτουργίας που δημιουργεί ο χυμός από φρεσκοστυμμένο μανταρίνι, διαστέλλουν με το άρωμα και τους χυμούς τους τον θώρακα και δημιουγούν χώρο και προϋποθέσεις υγείας, φροντίδας & θεραπείας για τον Πνεύμονα.

Υλικά:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ χωρίς τη φλούδα
  • 1 Κ ελαιόλαδο
  • 3 κούπες νερό
  • 5 ψιλοκομμένα καρότα
  • χυμός από 4 φρέσκα ζουμερα μανταρίνια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Προπαρασκευή:

  • κόβουμε προσεκτικά σε μικρά λεπτά κομμάτια το σκόρδο και το τζίντζερ και τα μαλάσουμε απαλά με λίγο αλάτι πάνω στον πάγκο κοπής
  • κόβουμε τα καρότα σε σχήμα ζουλιέν
  • σε μαντεμένιο σκεύος σωτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε
  • προσθέτουμε τα καρότα και σωτάρουμε όλα τα υλικά για περίπου 3′
  • προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει με κλειστό καπάκι για περίπου 10′
  • αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα μας με ραβδωτό μπλέντερ
  • προσθέτουμε το χυμό μανταρινού και σιγοβράζουμε σε ήπια φωτιά για 2′
  • προσθέτουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!