Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τονωτική σούπα με επίδραση στα Όργανα του Μετάλλου δηλαδή τον Πνεύμονα & το Παχύ Έντερο, που κυβερνάται από την εποχική ενέργεια του Φθινοπώρου. Η καθοδική διατροφική ενέργεια που παράγουν οι ρίζες όπως το καρότο, σε συνδυασμό με την πικάντικη επίγευση του τζίνζερ και το ξύπνημα της οσφρητικής λειτουργίας που δημιουργεί ο χυμός από φρεσκοστυμμένο μανταρίνι, διαστέλλουν με το άρωμα και τους χυμούς τους τον θώρακα και δημιουγούν χώρο και προϋποθέσεις υγείας, φροντίδας & θεραπείας για τον Πνεύμονα.
Υλικά:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ χωρίς τη φλούδα
- 1 Κ ελαιόλαδο
- 3 κούπες νερό
- 5 ψιλοκομμένα καρότα
- χυμός από 4 φρέσκα ζουμερα μανταρίνια
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
Προπαρασκευή:
- κόβουμε προσεκτικά σε μικρά λεπτά κομμάτια το σκόρδο και το τζίντζερ και τα μαλάσουμε απαλά με λίγο αλάτι πάνω στον πάγκο κοπής
- κόβουμε τα καρότα σε σχήμα ζουλιέν
- σε μαντεμένιο σκεύος σωτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε
- προσθέτουμε τα καρότα και σωτάρουμε όλα τα υλικά για περίπου 3′
- προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει με κλειστό καπάκι για περίπου 10′
- αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα μας με ραβδωτό μπλέντερ
- προσθέτουμε το χυμό μανταρινού και σιγοβράζουμε σε ήπια φωτιά για 2′
- προσθέτουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!