Ρόφημα Ηπατικής Αποτοξίνωσης με ραπάνι & τζίντζερ

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, το Ήπαρ αποτελεί τον μεγαλύτερο αδένα στον οργανισμό μας και το βάρος του μπορεί να φθάσει έως και ενάμιση κιλό. Αποδίδονται σε αυτό παραπάνω από 500 λειτουργίες και συχνά αποκαλείται «το χημικό εργοστάσιο του σώματος» γιατί είναι το κατεξοχήν όργανο που καθαρίζει το αίμα από τις βλαβερές ουσίες και τα συστατικά που θέτουν σε κίνδυνο και υπονομεύουν τη συνολική υγεία του σώματος. Το Ήπαρ εκτελεί πολλές και σημαντικές λειτουργίες, εκ των οποίων δύο είναι οι μείζονες και κυρίαρχες, γιατί λόγω αυτών επιτελούνται και οι υπόλοιπες:

  • αποθήκευση του αίματος
  • ρύθμιση και εξασφάλιση της ελεύθερης ροής της ενέργειας στο σώμα, μια και για να κινεί το κάθε όργανο, υλικό και άυλο, στο σώμα την ενέργεια του ισορροπημένα και σωστά, απαιτείται ως θεμέλιος βάση η ισορροπία του Ήπατος.

Η εκτέλεση αυτού του ηγετικού ρόλου, καθιστά το Ήπαρ κομβικό όργανο για την ισορροπία και την ορθή λειτουργία του οργανισμού γενικότερα και τα ροφήματα που χρησιμοποιούμε την περίοδο της Άνοιξης  για την αποτοξίνωση και την αποφόρτιση του οργάνου συμβάλουν τα μέγιστα στην προάσπιση της καλής μας υγείας και ηρεμίας.

Το ρόφημα ηπατικής αποτοξίνωσης με ραπάνι και τζίντζερ ενισχύει έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες τόσο στο ίδιο το όργανο και τον εξωτερικό του ιστό, όσο και σε ολόκληρο το σώμα.

Υλικά:

  • 3 Κ σούπας τριμμένο & καλά πλυμένο άσπρο ραπάνι τύπου daikon με τη φλούδα
  • 1 κ γλυκού τριμμένο τζίντζερ με τη φλούδα
  • λίγες σταγόνες βιολογική σάλσα σόγιας

Προπαρασκευή:

  • φέρνουμε σε βράση πρώτα το τριμμένο daikon σε 1,5 ποτήρι νερό
  • προσθέτουμε το τζίντζερ και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ημικαλυμμένο για περίπου 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • προς το τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες σάλσα σόγιας
  • σουρώνουμε σε ποτηράκι και σερβίρουμε ζεστό
  • πίνουμε νηστικοί πριν το πρωινό