Κρέμα Μήλου (applesauce)

Μια καθημερινή κρέμα που μπορείτε να απολαύσετε ως spread ή topping σε κάθε γεύμα που θα προσθέσει στην ημέρα σας φυσική γλυκιά γεύση με ισορροπημένο γλυκαιμικό δείκτη και αγνές πρώτες ύλες:

  • με ψωμάκι ολικής στο ατμό και ταχίνι στο πρωινό
  • με το χυλό από νιφάδες δημητριακών, βρώμη, φαγόπυρο κ.ά
  • με ρυζογκοφρέτα για απογευματινό σνακ
  • με φυτικό γιαούρτι για επιδόρπιο

Υλικά 

  • 2 μήλα κόκκινα  (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • 2 μήλα Golden Smith ή Fuji   (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1  κ. γλυκού κανέλλα
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1-2 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού ή σφενδάμου (προαιρετικό)

Προπαρασκευή

  • Σ ‘ ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα κομματάκια των μήλων μαζί με το τζίντζερ
  • Όταν ζεσταθούν τα μήλα ρίχνουμε το αλάτι
  • Προσθέτουμε την κανέλλα και το λεμόνι
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με καπάκι, για 30΄με 40΄, ανάλογα με τα μήλα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό από την κατσαρόλα
  • Λιώνουμε το μείγμα με press purée
  • Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε βαζάκι και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Λένα Ζάμπογλου