Καντέν φράουλας

Το kanten είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής δροσιστικών επιδορπίων καθώς περιέχει το φυτικό πηκτικό συστατικό άγαρ-άγαρ. Το εν λόγω υλικό αξιοποείται στη Μακροβιοτική ως καταπραυντικό και θεραπευτικό του Στομάχου, καθώς αποφορτίζει την υπερβολή ενέργειας στον Στόμαχο είτε αυτή είναι φυσική (ακατάλληλες τροφές) ή ψυχοσυναισθηματική (στρες). Το άγαρ-άγαρ έχει μηδενική θερμιδική αξία και είναι πλούσιο σε σίδηρο, ιώδιο και ασβέστιο.

Υλικά:

  • 1 λιτ. χυμός μήλου ή φρούτων του δάσους (βιολογικός χωρίς ζάχαρη)
  • 1 Κ σούπας αγάρ αγάρ (κοφτό)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 2-3 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού
  • ¼ κ γλυκού κανέλα
  • 500 γρ  φράουλες (κομμένες σε φέτες)

Προπαρασκευή

  1. Σ ‘ ένα κατσαρολάκι χύνουμε το χυμό και διαλύουμε το αγάρ αγάρ
  2. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για να διαλυθεί σωστά το αγάρ αγάρ
  3. Προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε την κανέλα
  5. Εν συνεχεία προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τις βράζουμε για ένα μόνο λεπτό
  6. Δοκιμάζουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ
  7. Αφήνουμε να κρυώσει το ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πλήρως
  8. Το σερβίρουμε με φόρμα ζελέ, κουτάλα ή το ανακατεύουμε στο ραβδο-μπλέντερ και το σερβίρουμε με την υφή mousse
  9. Γαρνίρουμε με βατόμουρα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Καλή απόλαυση!!