Το kanten είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής δροσιστικών επιδορπίων καθώς περιέχει το φυτικό πηκτικό συστατικό άγαρ-άγαρ. Το εν λόγω υλικό αξιοποείται στη Μακροβιοτική ως καταπραυντικό και θεραπευτικό του Στομάχου, καθώς αποφορτίζει την υπερβολή ενέργειας στον Στόμαχο είτε αυτή είναι φυσική (ακατάλληλες τροφές) ή ψυχοσυναισθηματική (στρες). Το άγαρ-άγαρ έχει μηδενική θερμιδική αξία και είναι πλούσιο σε σίδηρο, ιώδιο και ασβέστιο.
Υλικά:
- 1 λιτ. χυμός μήλου ή φρούτων του δάσους (βιολογικός χωρίς ζάχαρη)
- 1 Κ σούπας αγάρ αγάρ (κοφτό)
- 1 μικρή πρέζα αλάτι
- 2-3 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού
- ¼ κ γλυκού κανέλα
- 500 γρ φράουλες (κομμένες σε φέτες)
Προπαρασκευή
- Σ ‘ ένα κατσαρολάκι χύνουμε το χυμό και διαλύουμε το αγάρ αγάρ
- Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για να διαλυθεί σωστά το αγάρ αγάρ
- Προσθέτουμε το σιρόπι ρυζιού και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την κανέλα
- Εν συνεχεία προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τις βράζουμε για ένα μόνο λεπτό
- Δοκιμάζουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ
- Αφήνουμε να κρυώσει το ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πλήρως
- Το σερβίρουμε με φόρμα ζελέ, κουτάλα ή το ανακατεύουμε στο ραβδο-μπλέντερ και το σερβίρουμε με την υφή mousse
- Γαρνίρουμε με βατόμουρα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.
Καλή απόλαυση!!